• Wpisów: 27
  • Średnio co: 35 dni
  • Ostatni wpis: 2 lata temu, 14:00
  • Licznik odwiedzin: 1 868 / 983 dni
 
pimpulina1
 
Potrzebujesz:

3 jabłka
sok i skórka z 1/2 cytryny
2 łyżki masła
2 łyżki cukru
szczypta cynamonu
garść rodzynek
garść płatków migdałów
kilka kromek chleba, najlepiej słodkiego z rodzynkami
mleczko kokosowe
masło
Jabłka kroimy w ćwiartki, wycinamy pestki, nie obieramy ze skórki i polewamy sokiem z cytryny, dodajemy startą skórkę. Wszystko mieszamy, by sok z cytryny pokrył jabłka. Na patelni rozpuszczamy masło i wsypujemy cukier. Mieszamy, aż masło i cukier połączą się i zaczną bombelkować. Wrzuć jabłka, posyp cynamonem i podsmaż aż zmiękną. Po kilku minutach dołóż rodzynki i płatki migdałów.

Posmaruj każdą kromkę chleba mleczkiem kokosowym i podsmaż na maśle lub przytostuj w tosterze.

Podawaj tosty przykryte jabłkami.

Smacznego, Marta
toast with carmelised apples 2.jpg

Nie możesz dodać komentarza.